AUTOMATIKA

AUTOMATIKA

-Specijalizirani smo za projektovanje i ugradnju sistema za automatsko upravljanje kućama koje možemo raditi i selektivno optimizirajući sisteme po potrebi odnosno nudeći rješenja optimizacije grijanja, hlađenja, rasvjete, sistema roletni, solarnih panela, ventilacije.

Pri optimizaciji grijanja i hlađenja ostvarujemo velike uštede novca i energije.

Trenutna aktuelnost je ugradnja automatike za optimizaciju grijanja proizvodnog pogona Alma ras 

Klasična aplikacija naših kontrolera. Od jednog do nekoliko vremenskih kompleta grijnih krugova, sve se može realizovati

Naši pojedinačni i višestruki upravljački sistemi obično se koriste kao solarni kontroleri. U zavisnosti od regulatora, moguća su i dodatne funkcije (regulator pumpe punjenja, regulacija diferencijala ili kontrola brzine).

Rasvjeta

Sve češće, naši slobodno programabilni kontroleri se koriste u automatizaciji zgrada. Osvetljenje je samo jedna moguća oblast.

ROLETNE

Pored osvjetljenja, naravno, mogu se regulisati i žaluzine i roletne za sunčane prostorije. U kombinaciji sa detektora prisustva, sve želje ostaju otvorene.

VENTILACIJA

Korištenje popularne upotrebe je kontrola ventilacije prostora zbog kvalitete zraka. CO2 senzori, izravno ugrađeni u naše kontrolne jedinice, daju vrijednosti CO2.

KLIMA

Kontrola klima uređaja je ključni faktor u uštedi energije.